Cum sa conduci iarna cu grija (6 sfaturi de care sa tii cont)

Iarna a sosit si ne tatoneaza din nou. Chiar daca zapada s-a asternut pe strazi, viata noastra trebuie sa se desfasoare in continuare.

Ce masuri trebuie sa luam pentru a conduce iarna in siguranta? Anvelopele de iarna ne ofera un sprijin, insa lucrurile nu se pot opri aici.

Exista optiunea de a lasa masina acasa. O poti inlocui cu metroul, cu Uber-ul sau taxi-ul, si varianta mai costisitoare in timp – tramvaie, autobuze si troleibuze.

Insa, ritmul alert in care ne traim viata si in care ne desfasuram activitatea are nevoie si de un transport rapid.  Iar masina ramane solutia viabila.

Siguranta noastra si a pasagerilor nostri constituie mereu o prioritate. Si atunci, cum trebuie sa conduci iarna pentru a fi in siguranta?

  • Conduceti mai incet si lasati o distanta mai mare intre masina voastra si masina din fata. Daca sunteti o fire vitezomana, iarna incercati sa stapaniti aceasta latura a voastra. Sanatatea si siguranta voastra sunt mai importante.
  • In caz de derapaj, nu va panicati. Faceti urmatorul gest, virati in sensul in care se duc rotile din spate si reduceti din acceleratie. Orice ar fi, nu apasati pedala de frana. Daca spatele masinii o ia spre stanga si voi trebuie sa virati volanul spre stanga;
  • Verificati franele inainte de a pleca la drum.
  • Folositi treptele joase daca urcati in panta, pe un deal etc. In acest fel, evitati riscul de aluneca si sau de a derapa.
  • Porniti luminile pentru o vizibilitate mai buna.
  • Pe timp de iarna, puneti in masina urmatoarele obiecte: o lopata, cabluri auto pentru a porni motorul, o lanterna, baterii de rezerva pentru lanterna, curatitoare pentru parbriz, lichid de parbriz, o patura, sosete, 2 triunghiuri reflectorizante, trusa de prim ajutor (ultimele 2 obiecte din lista trebuie sa le aveti mereu in masina). Ele va vor ajuta sa iesiti din situatiile neprevazute.

 

Cum trebuie sa conduci iarna? Sfaturile de mai sus au un numitor comum, atentia sporita. Incercati sa anticipati mai bine situatiile din trafic pentru a avea un spatiu suficient de manevrare si o distanta  corespunzatoare pentru a opri. Conduceti cu grija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *