Abia astept sa merg intr-o noua vacanta

Istanbulul se intinde pe ambele parti ale Bosforului, o stramtoare ingusta care leaga Asia si Europa, facandu-l singurul oras din lume care se intinde pe doua continente. Arhitectura impresionanta, siturile istorice, restaurantele, viata de noapte si atmosfera exotica fac din acest oras una dintre destinatiile turistice de top din lume. Asadar, daca vrei sa cunosti acest oras fermecator alege un city break de pe Fabrica de Vacante. Aici iti sunt oferite cele mai bune servicii la preturi avantajoase pentru a te putea bucura de o vacanta de neuitat.

Arta si arhitectura

Armatele cuceritoare aveau tendinta de  a rascumpara orasul, mai degraba decat de a-l inzestra cu comori artistice, dar acest lucru s-a schimat odata cu bizantinii, care isi impodobeau bisericile si palatele cu mozaicuri si fresce. Succesorii lor, otomanii, s-au grabit sa construiasca o arhitectura ambitioasa, din care au rezultat adevarate comori arhitecturale.

Viata locala

Fata de multe alte orase ale lumii, aici localnicii au o dragoste molipsitoare pentru viata si se remarca prin spiritul lor generos, iar aceasta comunitatea vibranta si in plina expansiune este plina de oameni care muncesc si isi petrec timpul in familie si cu prietenii.

Hagia Sofia

Hagia Sophia a fost odata o casa de cult care a servit mai multor religii de-a lungul secolelor. A inceput ca o biserica ortodoxa greaca orientala ce a servit drept casa pentru Patriarhul Constantinopolului cand a fost construita in 537 i.H. Mai apoi, timp de aproape sase decenii in secolul al 12-lea a fost biserica romano-catolica urmand a deveni moschee in 1453, ramanand astfel pana in 1931, cand a fost inchisa. Apoi a fost redeschisa ca muzeeu in 1935. La un moment dat, a fost fost cea mai mare catedrala din lume, servind ca inspiratie pentru alte moschei, deoarece reprezinta un exemplu atat de clar al arhitecturii bizantine.

Moscheea Albastra

Construita la inceputul secolului al 17-lea, Moscheea Albastra a ramas pana azi o casa activa de cult. Astfel, vizitatorii trebuie sa isi planuiasaca timpul cu atentie si sa tina cont de faptul ca moscheea este inchisa vizitatorilor in timpul celor 5 ore de rugaciune zilnica pentru musulmani. Comorile sale sunt nepretuite, avand 20.000 de placi ceramice in diverse modele de lalele si 200 de vitralii, toate cu modele complexe. Moscheea, construita de Sultanul Ahmed, isi are numele dupa tiglele albastre de pe cupola si nivelurile superioare ale interiorului.

Marele Bazar

Vizitatorii carora le place sa faca cumparaturi nu ar trebui sa rateze o vizita in Marele Bazar, care se remarca prin cele 5000 de magazine, rezultand astfel una dinte cele mai mari piete interioare din lume. Primind peste un sfert de milion de vizitatori pe zi, bazarul pune la dispozitie articole precum bijuterii, covoare, mirodenii, antichitatiti, ceramica pictata manual. Asadar, apeleaza la Fabrica de Vacante si spune ca vreau un city break in Istanbul pentru a te bucura de o experienta de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *