Antalya – podul dintre istorie și divertisment

Turcia este tărâmul unora dintre cele mai frumoase și mai fascinante culturi din lume, dacă nu ați decis încă unde vă doriți să vă petreceți vacanța de anul acesta, atunci veți putea alege una din ofertele de sejur în Antalya pe care cei de la Fabrica de Vacanțe le pun la dispoziție. Arhitectura orașului, frumusețea acestuia și unele dintre cele mai memorabile și superbe obiective turistice, te vor face să te îndrăgostești de la prima vedere și să-ți dorești să nu mai pleci. 

De asemenea, vei avea ocazia să te bucuri de preparate cu adevărat fantastice și de elemente de cultură și civilizație care vor face din vacanța ta o experiență cu adevărat magică. Magia preparatelor și a celor mai bune gusturi este cu siguranță un element de maximă importanță în ceea ce privește aspectele care diferențiază Turcia de toate celelalte țări vizitate până acum. 

Plaja Konyaalti 

Situată în partea de vest a orașului Antalya, plaja este zona perfectă pentru plimbări lungi prin nisipul fierbinte. Aceasta se întinde pe o suprafață de aproximativ șapte kilometri și poate fi locul perfect în care să poți să te relaxezi și să te bucuri de liniște după o zi agitată în care ai vizitat alte obiective turistice. Cu siguranță, dat fiind faptul că vorbim despre o zonă turistică, vei avea ocazia să guști din preparatele excelente, tradiționale care îți vor duce papilele gustative pe cele mai înalte culmi ale fericirii. Imaginea de background, în care se pot zări Munții Beydaglari îți va tăia respirația, iar peisajul fantastic te va ajuta să te relaxezi și să-ți reîncarci bateriile. 

Termessos 

Așezat strategic pe un platou situat la aproximativ 1000 de metri înălțime, undeva în jurul secolului al IV-lea, cetatea reușește să păstreze unele dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase momente ale istorie. Aceasta a fost creată în jurul unei piețe, a unui teatru și a unui odeon, care se găsesc acolo încă din perioada romană. Veți putea descoperi aici un mausoleu care există din aceeași perioadă și de asemenea, veți avea ocazia să admirați unele dintre cele mai frumoase și mai fascinante peisaje posibile. Acest obiectiv este important și din perspectiva faptul că este una dintre puținele cetăți care au rezistat asalturilor lui Alexandru cel Mare. 

Moscheea lui Pașa Camii sau Murad Pasha Moscheea datează încă din anul 1570 și este dovada faptului că istoria este un element care atrage turiști din toate părțile astăzi. Aceasta este interesantă și prin faptul că este formată dintr-o singură cupolă care se sprijină pe un cadru cu 10 colțuri, iar în interiorul bogat, care este decorat cu gresie de Iznik, veți putea admira picturi murale și extrem de multe coloane de marmură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *