Bucură-te de o vacanță relaxantă într-un oraș de poveste

Lisabona, capitala Portugaliei, este un oraș plin de istorie, cultură și frumusețe naturală. Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa, muzeele sale și peisajele sale spectaculoase. Iată câteva dintre cele mai importante obiective turistice de vizitat în atunci când mergeți într-un city break în Lisabona.

Castelul São Jorge

Castelul São Jorge este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului Lisabona. Castelul datează din secolul al XI-lea și a fost construit pe o colină în inima orașului. Vizitatorii pot explora castelul și pot vedea ruinele sale medievale, precum și o frumoasă panoramă asupra orașului.

Elevador de Santa Justa

Elevador de Santa Justa este un lift construit în anul 1902 care oferă o vedere panoramică asupra orașului Lisabona. Liftul conectează cartierul Baixa cu cartierul Chiado și este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din oraș.

Muzeul Calouste Gulbenkian

Muzeul Calouste Gulbenkian din Lisabona este unul dintre cele mai importante muzee de artă din Europa. Fondat în 1969, muzeul adăpostește o colecție impresionantă de artă europeană și orientală, incluzând lucrări de artiști precum Monet, Degas și Van Gogh. Muzeul este deschis zilnic și oferă vizitatorilor oportunitatea de a vedea o varietate de expoziții și lucrări de artă.

Biserica São Roque

Biserica São Roque din Lisabona este una dintre cele mai impresionante biserici din oraș. Biserica datează din secolul al XVI-lea și este cunoscută pentru arhitectura sa barocă și pentru bogatele sale decoruri interioare. Biserica este deschisă publicului și oferă vizitatorilor oportunitatea de a vedea una dintre cele mai importante biserici din Lisabona.

Praça do Comércio

Praça do Comércio este una dintre cele mai importante piețe din Lisabona. Piața este cunoscută pentru arhitectura sa neoclasic a și pentru atmosfera sa animată. Piața este un punct de atracție popular pentru turiști și localnici, oferind oportunități pentru plimbări, fotografii și cumpărături. De asemenea, Praça do Comércio este un loc popular pentru a savura o cafea sau o băutură locală în timp ce admirați arhitectura impresionantă a pieței.

Catedrala Sé

Catedrala Sé este una dintre cele mai vechi și mai importante biserici din Lisabona. Catedrala datează din secolul al XII-lea și este cunoscută pentru arhitectura sa gotică și pentru istoria sa bogată. Vizitatorii pot explora catedrala și pot vedea ruinele sale medievale, precum și o frumoasă panoramă asupra orașului.

Zona Belém

Zona Belém este una dintre cele mai importante zone istorice din Lisabona. Zona este cunoscută pentru arhitectura sa renascentistă și pentru legătura sa cu istoria maritimă a Portugaliei. Aici se află celebrul Monumentul Descoperirilor, care comemorează navigatorii portughezi care au contribuit la expansiunea portugheză în lume. De asemenea, în zona Belém se află și Torre de Belém, un turn construit în secolul al XVI-lea, care oferă o vedere panoramică asupra râului Tejo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *