Cele mai frumoase temple din India

Comments Off on Cele mai frumoase temple din India

India este taramul a multe temple, care se diferentiaza in privinta dimensiunilor, de la cele mai modeste, la cele mai impunatoare, construite direct in piatra. Unele sunt faimoase si infrumusetate prin elemente din aur, in timp ce altele sunt modeste, astfel ca pot fi indeplinite preferintele tuturor turistilor. Totusi, exista si o multime de temple care nu trebuie ratate.

Templul Virupaksha

Acesta este amplasat pe raul Tungabadra si este cel mai vechi templu inca folosit din India, fiind construit in secolul al 7-lea i.H. Templul Virupaksha a facut candva parte din orasul regal Vijayanagar, care reprezenta capitala imperiului cu acelasi nume si cu toate ca este pastrat in cele mai bune conditii, restul orasului este in ruine. Complexul este alcatuit din trei turnuri, insa piesa centrala este reprezentata, bineinteles, de templu.

Templul Meenakshi Amman

Cele mai multe temple ale Indiei sunt foarte simple din punct de vedere coloristic, insa nu si acesta, care reprezinta o explozie de culori. Localizat in Tamil Nadu, pe malurile raului Vaigai, se remarca prin 14 turnuri acoperite in 33.000 de sculpturi colorate si este dedicat zeitatii Shiva. Primul templu construit pe acest loc a fost ridicat in secolul al 6-lea i.H. insa cel initial a fost distrus in anii 1300 de catre generalul Malik Kafur ca o incercare de a converti intreaga zona la Islam. Totusi, complexul a fost reconstruit in 1559 de catre regele Nayak din Madurai.

Templul de Aur

Acest templu fermecator este amplasat in mijlocul unui lac sacru si se deosebeste prin panelurile placate cu aur ce acopera cea mai mare parte din exterior, precum si domul sau, de aici venind si numele. Templul Auriu este localizat in Amritsar, o regiune cunoscuta a Indiei, iar istoria sa bogata este evidentiata de picturile si sculpturile afisate. Legenda spune ca Buddha a locuit aici, iar 2.000 de ani mai tarziu, Guru Nanak, fondatorul religiei Sikh a decis sa construiasca un templu in onoarea sa. Turistii care ajung aici nu trebuie sa rateze diminetile sau serile cand au loc diferite ceremonii, fiind o ocazie grozava prin care se poate experimenta pe propria piele atmosfera autentica indiana.