Cum se alege perna potrivita pentru un somn odihnitor

Majoritatea persoanelor isi concentreaza atentia doar asupra saltelelor, dar nu si a pernelor, insa acestea din urma sunt cel putin la fel de importante, motiv pentru care trebuie sa fie alese doar cele mai potrivite din acest punct de vedere. Pernele pot influenta intotdeauna calitatea somnului, pentru ca ajuta la pastrarea unei pozitii corecte in timpul noptii, iar fara acestea pot aparea dureri de spate si gat. Astfel, VisePufoase vine cu cateva propuneri atractive pentru care poti da click aici, insa si cu sfaturi prin care iti va fi mult mai simplu sa iei cea mai buna decizie.

Inlocuirea pernelor

Nu exista o regula generala, insa se recomanda ca pernele sa fie la fiecare doi ani, in special cele din puf care isi pierd proprietatile in timp, iar cele din spuma pot rezista pana la trei ani. Bineinteles, calitatea joaca un rol important in durata de viata a unei perne, astfel ca cele mai grozave se vor prezenta in conditii ideale. Chiar daca la prima vedere aceasta perioada poate parea destul de scurta, trebuie sa avem in vedere faptul ca pernele sunt solicitate minim 8 ore in fiecare noapte, ceea ce se traduce prin peste 2.000 de ore in fiecare an.

Puf

Pernele pot fi de mai multe tipuri, insa cele mai des intalnite, dar si cele mai recomandate sunt cele din puf intrucat aduc un raport calitate – pret ideal, iar avantajele lor nu trebuie omise. Asadar, acestea sunt placute la atingere, sunt moi, nu provoaca alergii si se dovedesc a fi potrivite in toate cazurile. Totodata, puful este usor de intretinut, iar regulile cu privire la aceste detalii sunt respectate fara batai de cap.

Dimensiunea potrivita

Nici in acest caz nu exista o regula generala, insa dimensiunile standard sunt cele mai populare, iar daca se prefera o perna mai mare, este important ca aceasta sa nu afecteze postura in timpul somnului. Bineinteles, acestea trebuie sa fie comode, insa este important si ca fata de perna sa fie potrivita, pentru a arata perfect si pentru a pune in valoare capacitatile pernei.

Fata de perna

Poti sa dai click aici pentru a alege si seturile de lenjerii care includ fete de perna, acestea fiind suficient de variate pentru a multumi pe toata lumea, insa sunt confectionate si din diferite materiale, de cea mai buna calitate, care pot influenta somnul.

Pozitia perfecta

Nu in ultimul rand, este important ca pozitia adoptata in timpul somnului sa fie una potrivita, insa nu se poate spune ca exista un perfecta. In schimb, cei care, de obicei, dorm pe o parte au nevoie de o perna mai ferma, cei care dorm pe burta au nevoie de una mai moale, iar cei care obisnuiesc sa doarma pe spate le pot alege pe cele mai plate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *