De acum stiu unde pot obtine autorizatiile de care am nevoie

Autorizatiile ISCIR pentru centralele termice sunt obligatorii pentru toate sistemele de incalzire pe gaz, combustibil solid si lichid. Lipsa acestei autorizatii poate insemna o amenda foarte mare si persoanele care nu o au pentru centrala termica pot ramane fara caldura. Autorizarea se face in urma unei verificari temeinice a sistemului de incalzire, verificarea scutindu-se de alte neplaceri.

Instalarea unei centrale termice se face de catre firme autorizate ISCIR care intocmesc procedura de punere in functiune a centralei si autorizatiile de functionare ce constau intr-o serie de masuratori si testari. Fiecare centrala termica va fi necesar sa fie reinspectata o data la 2 ani. In acest sens, comanda autorizatie ISCIR pe proconstructo.ro si o echipa de ingineri specialisti te va ajuta cu ceea ce ai nevoie.

Pro Constructo este o firma cu experienta in domeniul instalatiilor ce si-a format o echipa de specialisti gata sa te ajute atunci cand ai nevoie. Echipa este formata din ingineri proiectanti, instalatori, agenti de vanzari, personal servisare clienti, toti cu experienta. Ceea ce ne defineste ca si companie de elita este ca raspundem prompt la toate solicitarile clientilor, oferim servicii de calitate, efectuam lucrarile cu scule si echipamente profesionale, iar preturile practicate sunt in functie de complexitatea lucrarii si se raporteaza la piata. Firma este autorizata ANRE si este agreata Distrigaz Sud Retete.

De la inceputul activitatii si pana in prezent ne-am adresat persoanelor fizice, juridice, asociatiilor de proprietari si institutiilor publlice.

Dupa instalare, centralele termice trec printr-o procedura de punere in functiune si o procedura de autorizare a functionarii constand in masuratori specifice.

La fiecare verificare-autorizare clientul va trebui sa pregateasca o serie de acte, printre care, factura de achizitie a centralei, manualul de utilizare al acesteia, proiectul de instalatie gaz, procesul verbal de punere in functiune a instalatiei de gaz si declaratia de conformitate a frmei care s-a ocupat de instalarea centralei termice.

Instalarea reprezinta lucrarile de montaj pentru instalatia termica si a centralei. Punerea in functiune este reprezentata de verificarile initiale care atesta functionarea conforma a centralei termice.

In ceea ce priveste verificarile pentru autorizatia de functionare a centralei, acestea ar trebui efectuate in cel mai serios mod. Inainte de toate se verifica daca sunt functionale componentele, apoi centrala se verifica in functionare, urmand alte testari in functie de modelul acesteia.

ISCIR exercita urmatoarele functii:

-de autoritate, astfel ca asigura controlul respectarii prevederilor reglementarilor in domeniu si a regimului de autorizare si verificare tehnica
-de reglementare, prin faptul ca asigura elaborarea actelor cu caracter normativ
-de reprezentare, adica, asigura cooperarea si schimbul de informatii, pe plan intern si extern, in domeniul sau de activitate, potrivit legislatiei in vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *