De ce este bine sa inoti (7 efecte benefice ale inotului)

Orice sport este benefic pentru echilibrul nostru. Insa, inotul are farmecul lui aparte si vine cu multe efecte benefice asupra starii noastre de sanatate.

Pe langa faptul ca ne ajuta sa avem o stare mai buna de sanatate, inotul este si un sport distractiv (aspect ce il face si mai usor de practicat!).

7 beneficii ale inotului pentru sanatatea noastra:

1.Iti lucreaza tot corpul

Inotul iti pune in miscare toti muschii din corp, indiferent ca inoti bras sau spate.

In plus, o activitatea in apa este mai intensa pentru corp si il pune mai mult la munca. De exemplu, 30 de minute de inot intr-o piscina este echivalent cu activitate de 45 de minute pe uscat.

2.Te scapa de stres

Inotul este o metoda eficienta 2 in 1. Te ajuta sa te eliberezi de stres si, in acelasi timp, sa te mentii in forma.

Indiferent ca te confrunti cu probleme la serviciu sau ai copii care te suprasolicita, acest sport chiar te poate ajuta. Inotul, practicat in mod regulat, poate elimina nivelul de stres, poate reduce anxietatea si depresia, si poate contribui la un somn mai odihnitor.

3.Iti da o stare generala de bine

Daca inoti 30 de minute, 3 zile pe saptamana, vei simti ca ai o stare de spirit mai buna si o stare mentala mai buna. In plus, este una dintre cele mai relaxante si distractive metode de a te mentine in forma. Un sport care lucreaza la minte si trup, ce iti poti dori mai mult?

4.Scade riscul aparitiei infarctului si al diabetului

Pe langa faptul ca este un exercitiu cardiovascular excelent, o repriza de inot de 30 minute intareste corpul si previne aparitia de boli la inima, infarct si diabet zaharat de tip 2.

5.Arde caloriile

Inotul este una dintre cele mai eficiente metode de a arde caloriile. Daca inoti intr-un ritm mediu, poti arde 200 de calorii intr-o jumatate de ora.

6.Orice il poate practica

Nu ai nevoie de echipamente scumpe ca la tenis, pentru a practica inotul. Ai nevoie doar de un costum de baie si, la inceput, de antrenor care sa te invete cum sa inoti.

Totodata, poate fi practicat de oricine, copii, adulti, gravide la sportive.

7.Faci sport fara sa transpire

Ca inotator, indiferent de cat de dur este antrenamentul, nu te vei simti niciodata transpirat, pentru ca apa din jurul tau te va racori constant.

 

Inotul este un sport care merita practicat pentru sanatatea noastra fizica, dar si pentru sanatatea noastra psihica. Este un mod relaxant de a te mentine in forma. Spot la inot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *