De ce trebuie să mergem mai des la o clinică stomatologică?

Controalele stomatologice sunt o parte importantă a sănătății noastre. S-ar putea să credeți că aceste controale se referă la curățarea dinților, doar că dentistul tău face mult mai mult decât să-ți redea un zâmbet cât mai alb. Vizitele la o clinică stomatologică, așa cum este Dental Medical, sunt importante, deoarece permit medicului dentist mai multe operații care dacă sunt luate din timp, pot ajuta la reducerea deteriorării dinților.

Prin urmare, o vizită regulată la o clinică stomatologică ajută medicul specialist să:

  • Detecteze din timp cariile dentare. Stomatologul dumneavoastră vă examinează dinții pentru a găsi carii cât timp sunt încă minore. Cu cât le tratați mai devreme, cu atât cariile sunt mai puțin costisitoare de tratat, iar durerea nici nu mai există.
  • Luați din timp boala gingiilor. Mulți oameni cu boală parodontală nici măcar nu își dau seama că o au.
  • Detecteze cancerul oral în stadiu incipient. Stomatologul vă poate verifica cavitatea bucală pentru semne de cancer. Acest lucru este important mai ales dacă fumați.
  • Verificarea plombelor. Medicul dentist vă va examina plombele pentru a vă asigura că sunt sigure și va găsi oricare dintre acestea care sunt defecte sau care prezintă degradare.
  • Să țineți departe senzația de gură uscată sau respirație urât mirositoare. Medicul dentist poate evalua și, ulterior, trata afecțiuni orale care provoacă uscăciunea gurii sau respirația urât mirositoare.
  • Verificarea igienei orale. Stomatologul și igienistul dumneavoastră vă pot ajuta să vă construiți și să mențineți obiceiuri bune de igienă dentară.
  • Protejarea sănătății generale. Cercetările au legat bolile gingiilor de mai multe afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.
  • Protejarea sănătății orale a familiei. Copiii au nevoie și ei de îngrijire dentară, iar cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente boli infecțioase cronice în rândul copiilor.

Două tipuri de probleme dentare

Problemele dentare se încadrează de obicei în una din două categorii: carii dentare și boli ale gingiilor. Medicul dentist de la clinica stomatologică Dental Medical vă poate ajuta să luptați împotriva acestor două probleme. Așadar, vă invităm să citiți mai departe pentru a afla mai multe informații despre cum se pot preveni aceste probleme.

  1. Cariile dentare. Cariile dentare reprezinta distrugerea straturilor dentare. Se întâmplă atunci când alimentele care conțin carbohidrați (zaharuri și amidon) nu sunt îndepărate de pe suprafața dinților. Bacteriile care trăiesc în gură se dezvoltă datorită acestor alimente. Ele produc acizi, care pot distruge smalțul dentar și pot duce la carii dentare. Cariile dentare pot apare la orice varsta.
  2. Infecție gingivală. Boala gingiilor (parodontale) este o infecție bacteriană cronică care afectează gingiile și osul care susține dinții. Gingivita este o formă mai ușoară de boală a gingiilor care afectează doar gingiile, dar aceasta poate duce la o formă mai gravă și distructivă de boală a gingiilor numită parodontoză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *