Iti este teama de spasmofilie?

Unele persoane sufera de spasmofilie. Aceasta este o afectiune care este caracterizata prin spasme involuntare ale muschilor, tremor si convulsii. Spasmofilia este o boala care este determinata de deficitul de micronutrienti din organism, respectiv calciu si magneziu.

Conform DoctorMit cele mai predispuse persoane sa manifeste spasmofilia sunt femeile deoarece au o predispozitie mai mare de a pierde calciu si magneziu prin alaptare sau menstruatie. Tot la femeile tinere se pot intalni cazuri de spasmofilie deoarece prezinta un aport mai scazut de minerale din cauza stresului sau a unei diete necorespunzatoare.

Una dintre cauzele spasmofiliei este dieta improprie care sta la baza dezechilibrului de calciu si magneziu din organism. Mai mult decat atat, tulburarea poate fi mostenita daca unul dintre parinti sufera de aceasta boala.

Totodata, spasmofilia poate sa apara ca o conditie secundara a altor patologii, cum ar fi pancreatita, ca urmare a unui efect advers in urma administrarii unor medicamente, dar si ca o consecinta a abuzului de alcool si droguri.

Simptomele spasmofiliei se manifesta prin tulburari la nivelul intregului corp, iar acestea constau in:

-tulburari functionale; principalul simptom al bolii sunt spasmele, apoi pot aparea transpiratii calde, in mod special in zona palmelor, amorteala si furnicaturi ale membrelor;

-tulburari neuropsihice; astfel persoanele care sufera de spasmofilie sunt deprimate si nelinistite. Starea lor mentala este intr-o tensiune constanta si mereu prezinta ganduri ca ceva negativ li s-ar putea intampla. Persoanele care sufera de spasmofilie pot manifesta tulburari de somn, cum ar fi somn agitat, insomnie, cosmaruri frecvente sau tulburari gastrointestinale manifestate prin diaree cronica.

De multe ori poate sa apara scaderea libidoului, oboseala, anxietatea si depresia. Manifestarea cea mai grava o reprezinta atacurile de panica care apar printr-o stare accentuata de frica, agitatie, tulburari de respiratie, lesin, amorteala a unei parti a corpului, tulburari de vorbire.

-tulburari trofice; pacientii care sufera de spasmofilie au o piele lipsita de luciu, subtire, care se descuameaza, iar parul acestora este fragil si casant, unghiile se rup usor.

Daca vrei sa vezi cum poti afla daca ai spasmofilie, recomandat ar fi sa faci un consult de specialitate. Medicul va efectua un examen clinic cat mai amanuntit in cadrul caruia va dori sa afle daca prezentati semne caracteristice.

Mai mult de atat, daca va fi nevoie, medicul va recomanda efectuarea unor analize de sange pentru a se determina nivelul de calciu seric si ionic din organism, cat si cantitatea de magneziu din corp.

Dintre toate investigatiile care se pot efectua pentru a determina diagnosticul cu certitudine, cea mai concludenta este electromiograma, in urma careia se poate evalua activitatea muschilor. In cazul in care un pacient prezinta carenta de calciu, electromiograma va fi cea care va determina o hiperexcitabilitate a muschilor.

Descopera alte informatii despre subiect in urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *