Pasiune: Cititul

Comments Off on Pasiune: Cititul

Astazi va voi impleti un martisor din suvita de par blonda pe care (nu) o pastrez de la 2 ani si pe cea rosie de  la 22 ani, pe care, de asemenea,  (nu) o pastrez. Dar e simbolic, ma-ntelegeti voi, ceea ce vreau sa spun este ca va daruiesc un martisor cu o parte din mine, adica niste cuvinte frumoase care contin numai urari de bine. Eu acum o sa trec la subiect, in asteptarea primaverii deoarece m-am saturat de frig.
De la Mazgalica preiau o leapsa simpatica despre carti.
1. Ce carti ai citit anul trecut?
Anul trecut cred ca am citit mai putine carti decat am citit anul acesta (din care au trecut mai putin de doua luni). Vreau insa a recupera timpul pierdut.
Am citit desigur carti de specialitate dar, desigur, acestea nu se pun. Asa ca voi considera prima carte citita Micul Print in limba ei originala pe care am (re)savurat-o in trenul ce ma ducea de la Reims la Strasbourg. Sincer, recomand citirea ei in frantuzeste, e mult mai frumoasa. Dupa aceea au urmat Fata cu cercel de perla – Tracy Chevalier, Cartea noptilor – Sylvie Germain, Penelopiada – Margaret Atwood si o parte din Mananca, roaga-te, iubeste (pe care am terminat-o in 2011 deci am trecut-o in alt dosar).
2. Ce carte/carti citesti in acest moment?
Continuarea cartii Mananca, roaga-te, iubeste si anume Si am spus da. Ma uimeste placut cu fiecare pagina parcursa.
3. Ce carti vei citi in acest an?
Am momentan in plan sa citesc macar cele 16 carti pe care deja mi le-am pus deoparte (unele cumparate, altele primite cadou, celelalte imprumutate). Nu le voi numi acum deoarece nu vreau sa ma limitez sau sa nu reusesc si-apoi sa mi se faca rusine ca nu am dus la indeplinire. Dar oricum sa stiti ca-s carti frumoase.
4.

Care este cartea ta preferata?
Mi-e greu sa raspund, am mai multe carti preferate: David Copperfield – Charles Dickens, Dragoste de viata – Jack London, La Medeleni – Ionel Teodoreanu… Lista continua.
5. Care este cartea care ti s-a parut cel mai putin interesanta?
Am citit carti cu subiect interesant dar plictisitoare dar si carti scrise binisor dar cu un subiect banal, neinteresant. Din prima categorie voi numi scrierile cronicarilor moldoveni, are un limbaj greoi si am citit tare greu. Din a doua categorie il numesc si eu pe Coelho, cititul merge repede dar subiectele cartilor sale si modalitatea extra-siropoasa de a scrie nu sunt pe placul meu.
6. Care este melodia care iti creeaza o atmosfera relaxanta atunci cand citesti?
Prefer si eu, la fel ca Mazgalica, sa citesc in liniste. Uneori insa mai ascult un instrumental in surdina.
7. Essi pasionata de jocurile pe calculator? Daca da, care este jocul tau preferat?
Nu prea mi-au placut mie jocurile pe calculator – preferam sa vad un film, sa ies la o plimbare, sa citesc ceva decat sa stau in fata calculatorului, am mai avut tentative de a juca ceva dar m-am lasat repede. In schimb am jucat Bookworm in anul 1 de facultate pana ma usturau ochii (e un joc de cuvinte) si niste joculete interesante cu ghicitori in engleza. Asta insa foarte foarte rar.
8. Care este filmul tau preferat?
Nu pot alege un singur film din topul meu insa pot spune ca ultimul film preferat vazut este Black Swan.
9. Ai da bani pe o carte interesanta sau pe o trusa de farduri?
Depinde de pret. Sunt praguri peste care pentru cosmetice nu-l sar nici cu pistolul la tampla…
O dau mai departe tuturor pasionatilor de carti care se simt! Ia sa va vad, care-mi sunteti?