Sarutul lalelei cu umbra galbena

Comments Off on Sarutul lalelei cu umbra galbena

Exista un procedeu care mi-a venit in minte anul trecut, un procedeu de a crea lumi. Numiti-l cum vreti, eu nu l-am numit pentru ca nu am simtit nevoia. Nu cunosc si nici nu pot cunoaste maniera esentiala prin care ia nastere simbioza literar-pictoriceasca. Dar hai mai bine sa va povestesc!
Se ia o foaie de hartie pe care se astern vopsele de diferite culori in diferite puncte ale paginii. Apoi se indoaie foaia de la mijloc si se lipesc cele doua jumatati. Se preseaza astfel incat culorile sa se amestece si sa se intinda pe pagina. Exact cum faceam cu totii in scoala primara si numeam asta “fluturi”!
Dupa asta, se desface foaia pe intregul ei, se lasa la uscat. Cand totul este uscat, te pui in pat cu un stilou in mana si foaia in fata. Este imperios necesar sa ai un pahar de lapte cald si un castron cu nuci proaspat prajite!
Si acum incepe minunea! Daca veti privi cu atentie foaia veti incepe sa observati diferite forme in diferite culori.

Conturati-le cu ochii, numiti-le, scrieti alaturi caracteristicile lor. Cand veti fi considerat ca ati vazut tot ce era de vazut, alegeti-va un colt de foaie de unde sa inceapa povestea voastra. Sa spunem coltul stanga sus (este coltul clasic de unde incepe o poveste intr-o fotografie si chiar si intr-o pictura – stim cu totii ca fiecare opera captata poarta cu sine o poveste!).
Acum ar cam fi timpul sa numiti capitolele functie de personajele gasite. De acum sunteti legati pe viata, pe viata cartii pe care o veti scrie, a povestii care vi se va arata. Caci tocmai ati deschis portalul catre o alta lume, cu totul altfel decat cea in care traim. Veti gasi poate Pestele oracol, Cascada cu pisici, Laleaua cu umbra galbena.
Bine ati venit!