Trebuie sa ajungi in sudul Italiei

Astazi este mai simplu ca niciodata sa iti pregatesti o vacanta de care sa iti aduci aminte intotdeauna. Trebuie doar sa iti alegi cateva dintre destinatiile care te atrag cel mai mult si sa apelezi la Fabrica de Vacante. Impreuna cu specialistii de aici vei putea descoperi imediat cele mai grozave pachete si, in plus, vei avea parte de o multime de propuneri de care sa tii cont atunci cand ajungi la destinatie. De exemplu, zboara spre Napoli cu Fabrica de Vacante si descopera unul dintre cele mai frumoase orase italiene.

Catacombele San Gennaro

Catacombele San Gennaro reprezinta trei cimitire vechi care de-a lungul anilor s-au combinat. Cele mai inferioare nivele ale catacombelor includ morminte care dateaza inca din secolul al II-lea si spre deosebire de cele mai obisnuite morminte din acea perioada, aceste catacombe includ zone pietonale foarte spatioase, fiind dedicate celor mai bogate familii ale vremii. O excursie in Napoli poate incepe chiar aici, fiind un punct important pe care nu trebuie sa il ratezi.

Pizzeria Antica Da Michele

Aceasta pizzerie este amplasata in centrul istoric al orasului, iar afacerea a inceput in urma cu mai bine de un secol. Astazi atat localnicii, cat si turistii se asaza la coada pentru a servi una dintre cele doua tipuri de pizza oferite, marinara si margherita. Cu siguranta, aceasta este o experienta pe care nu ai cum sa o ratezi atunci cand ajungi in Napoli.

Castel dell’Ovo

Acesta este unul dintre cele mai vechi castele din Napoli, fiind amplasata pe un punct inalt din care se vegheaza marea. De-a lungul istoriei constructia a jucat un important rol strategic, iar cine ajunge aici va fi recompensat cu vederi spectaculoase asupra imprejurimilor. Ridicat in secolul al XII-lea castelul gazduieste si Muzeul de Preistorie unde curiosii au ocazia de a admira unele dintre cele mai vechi artefacte din istoria orasului.

Spaccanapoli

Aceasta reprezinta una dintre cele mai vechi strazi care imparte in doua centrul istoric din Napoli si poate fi vazuta ca o introducere grozava pentru atractiile ce urmeaza. Totul a inceput aici inca din secolul al VI-lea, cand zona este ocupata de coloniile grecesti, iar cu o istorie de peste 27 de secole, cine ajunge aici are acces la nenumarate biserici istorice, pizzerii, cafenele si magazine unice.

Muzeul National de Arheologie

Asadar, zboara spre Napoli cu Fabrica de Vacante si include pe itinerariul tau si acest muzeu, unul dintre cele mai importante puncte din oras. De la statuieste de bronz, mozaicuri vechi de mii de ani si pana la monede care dateaza inca de pe vremea lui Alexandru cel Mare, nu trebuie sa fii un impatimit al istoriei pentru a vizita acest muzeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *