Un nou copil in familie

Poate unul dintre cele mai sensibile teme pe care parintii o discuta este aceea atunci cand apare in familie un al doilea copil. Aceasta frica este si justificata, deoarece pe langa faptul ca intreaga viata a lor se va schimba, impactul emotional pe care il va avea primul copil poate fi unul pozitiv sau se poate transforma intr-o frustrare launtrica. Un al doilea copil poate fi pentru parinti un adevarat miracol, iar daca nu este abordat corect, pentru primul copil poate deveni cu usurinta cel mai mare cosmar. Deoarece copii sunt sensibili si doresc sa se simta de neinlocuit, atunci cand apare un al doilea membru, acestia ar putea simti ca nu sunt deajuns. Clubul Bebelusilor vine in ajutorul parintilor disperati de gasire a unei solutii optime prin daruirea unor trucuri care il vor ajuta pe micutul tau sa primeasca vestea unui fratior intr-o maniera potrivita.

Primul lucru pe care ar trebui sa faci dupa ce esti sigur ca in familie va mai fi un membru, este de a avea o discutie libera cu acesta pe aceasta tema. Il poti intreba daca si-ar mai dori un fratior sau o surioara, astfel vei afla daca acesta va primi vestea usor sau va trebui lucrat la acest capitol. Daca raspunsul este unul negativ, incearca sa-i expui beneficiile unui fratior sau a unei surioare, sa-i explici ca viata este mult mai amuzanta daca ai un partener de joaca mereu in casa si va avea un sprijin atunci cand va deveni adult. Atunci cand copiilor li se explica o alternativa si li se expun beneficiile, acestia primesc noul mult mai usor in viata acestora.

Cumpara in casa un bebelus din plastic. Pe piata se gasesc diferite tipuri de bebelusi, unii dintre acestia avand diferite functii interactive precum schimbatul scutecului, hranitul, somnul sau plansul. Joaca-te alaturi de copilul tau cu bebelusul si vezi cum se simte in preajma acestuia, daca este deschis spre alinarea acestuia sau daca este ignorant. Daca simti ca micutul este dezinteresat de bebelus, incearca sa te joci cu el o perioada singura. Acesta vazandu-te ca petreci timp alaturi de bebelus va devenii din ce in ce mai curios, iar atunci il poti ruga pe acesta sa-l legene in brate, sa-l magaie sau sa-l hraneasca. Copii sunt foarte receptivi si captivati daca sunt introdusi in actiunile adultilor. Poti mima hranirea bebelusului, adormitorul acestuia si schimbarea de scutec alaturi de copilul tau. Astfel, atunci cand bebelusul real va aparea in familie, fratiorul mai mare deja va stii cum sa se comporte, fiind atent la toate detaliile. De asemenea, poti introduce in joc si ideea ca bebelusul doarme si trebuie sa va jucati in liniste pentru a nu-l deranja. Astfel, bebelusul real se va bucura de liniste atunci cand va dormi.

Cu rabdare si calm din partea parintilor, fratiorul cel mare va fi cel mai mare protector a bebelusului, iubindu-l din plina in care intra pe usa. Totul tine de noi, de a echilibra balanta si de a oferi suport si iubire in mod egal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *