Vrajeala cu OGLINDIREA

Comments Off on Vrajeala cu OGLINDIREA

4 ani a fost necesar sa treaca sa inteleg cum merge treaba cu oglindirea. Nu se poate sa nu fi auzit macar o singura data in viata despre oglindire, in sensul ca cine suntem se reflecta in oamenii din jurul nostru dar si invers. Of, si cate sfaturi nu am auzit … Zambesc. Astazi, insa, revelatia.
Inainte de a incepe se cuvine sa multumesc pentru bataile de cap primite pentru intelegere dar si autorilor lor. Legitima aparare, nu?
Bun. Oglindirea. Spuneam mai sus ca oglindim si suntem oglinditi de Univers si mijlocitorii Sai. Adica esti bun, atragi binele, esti rau, atragi raul. Hahaha! Vrajeala, domnilor! Nu asa se explica lucrurile. Toti au parte si de bine si de rau, pentru ca facem parte din Echilibru. Nimeni nu moare, nimeni nu se rateaza. Toti sunt importanti, unii buni, altii rai, dar ca importanta, fiecare are partea lui. Nasol, nu? Glumesc.
Dom’le si-i tot trageau cu trebuie sa constientizezi frustrarile tale, pentru ca ele sunt cele care te ingroapa prin sufocare, ceilalti pe tine. Adica, daca eu sunt obsedat de curatenie voi atrage numai oameni murdari in preajma mea sau imi voi petrece o parte din viata in mizerie. A atrage situatii, asa se spune. Bine, dar de ce? Pentru ca nu imi place sa fiu murdar? Acelasi lucru in cazul in care detesti minciuna: vei fi inconjurat de mincinosi. De abstinenta: vei fi inconjurat de sexualitate. Pai si vine intrebarea legitima: suntem dereglati? Trebuie sa ne dorim o lume defecta sa avem una perfecta? Pentru ca toti teoriticienii asta spun: accepta nasolul si vei avea binele. Bine, bine, DAR CUM sa accepti ceva impotriva caruia te-ai nascut sa lupti? Pentru ca cei mai multi vor o lume mai buna, lupta pentru evolutie, nu? Sau ma rog, romanii au talent si Master chef! Hahaha!
Teoria e gresit explicata, de-asta nu se intelege.

Iata. Regula de baza este ca totul aici este dual. Iar atunci cand se face o alegere, ea se face PRIN PRISMA DUALULUI. Asta inseamna ca daca alegi sa fii bun, alegi in acelasi timp sa nu fii rau, iar partea rea te va alerga pentru ca nu ai insusit-o. Ea e parte de Univers asemeni Binelui, are partea ei. Cum alegem astfel incat sa nu fim afectati? Imaginati-va ca stati in mijlocul unui balansoar. De o parte se afla o galeata plina cu namol, de cealalta o galeata plina cu apa curata. Daca vei pasi spre cea cu apa curata, cea cu namol iti va cadea in cap. Asa functioneaza Universul fizic. Daca pasesti spre cea cu namol, iti cade in cap galeata cu apa curata.
Secretul. Nu trebuie sa-ti insusesti subiectul frustrarii, ci doar sa-l accepti ca exista pentru echilibru. Nu iti plac oamenii inculti, nu deveni unul, dar accepta treaba lor. Te vei desface. E mega usor de zis dar greu de facut pasul intelegerii. Intotdeauna te desface evolutia proprie si nu a celorlalti. Lumea nu se va schimba decat in timpii ei. Gata, asta era secretul. Stiati ca Moreni e municipiu ???
Un japonez destept spunea asa: “Ceea ce nu ai experimentat pe pielea ta nu poti sa cunosti. Atunci cind inveti ascultandu-i pe altii sau citind carti, iti depasesti limitele propriului discernamant si urmezi invataturile celor vechi.“
Hai ma’ ca e mai misto la Belsim decat la psihiatru! Hahaha. Glumeam. Era un test pentru cei care oglindesc aroganta. Haha. Ma gandeam sa schimb numele blogului din BELSIM in LA BELSIM, suna mai a romaneste, a mai la o cinzeaca asa …
P.S. Oglindirea in doi oameni in acelasi timp este fatala. Se numeste sindromul infinitului in oglinda.