Ce poti vizita in Dortmund

Germania este cea mai puternica tara din punct de vedere economic din Europa, iar marile orase ale sale reprezinta un punct de interes pentru turisti din toate colturile lumii. Asadar, doar la Aerotravel este foarte simplu sa iti organizezi o vacanta de neuitat, iar Dortmund este o adevarata atractie din nordul tarii, fiind foarte aproape de Olanda si Belgia. Cu un trecut industrial glorios, la prima vedere Dortmund pare ca nu are foarte multe de oferit, insa la fiecare pas se pot descoperi noi secrete, fie ca este vorba despre muzee, parcuri, gradini botanice, galerii de arta si nu numai. In plus, orasul merita vizitat la pas pentru ca e foarte prietenos cu pietonii, spre deosebire de multe alte destinatii din Germania.

Parcul Westfalen

Acest parc reprezinta unul dintre cele mai mari si mai populare din Dortmund si adaposteste mai multe atractii, incepand de la turnul de televiziune care se ridica pana la peste 200 de metri inaltime. De asemenea, pentru o seara unica merita sa fie servita cina la restaurantul gazduit in turn, aflat la 138 de metri inaltime, insa tot in cadrul parcului pot fi admirate aproape 3.000 de specii de trandafiri. In timpul iernii turistii au ocazia de a merge la pationoar, activitate preferata de copii, insa tot in cadrul acestui parc se regaseste si cel mai mare stadion din Europa, apartinand echipei de fotbal Borussia Dortmund.

Muzeul Transportului

Iubitorii de masini, in special cele vechi, nu au cum sa rateze colectia gazduita in cadrul Muzeului Transportului, insa totodata, aici se gasesc si tramvaie vechi, care candva erau folosite in sistemul public al orasului, unele dintre ele fiind utilizate in urma cu mai bine de un secol. Asadar, acest muzeu reprezinta o activitate unica pentru cei care viziteaza Dortmund, iar bilete de avion pot fi alese doar la Aerotravel, unde e foarte simplu sa fie organizata o vacanta de vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *