Cu siguranta iti va placea acest tip de vin

Considerati a fi un soi exclusivist datorita localizarii geografice relativ reduse si a culorii la fel de deosebite, ce produce un vin rose autentic, strugurii ce stau la baza sortimentului Busuioaca de Bohotin reprezinta una dintre cele mai delicioase si mai aromate varietati. Originar din zona Iasului, acesta isi justifica popularitatea datorita faptului ca este cultivat in doar cateva zone, dand nastere unei bauturi cu un miros inconfundabil, ce contine note florale de trandafir, insotite de nelipsita aroma de busuioc, elemente ce il deosebesc de toate celelalte tipuri de vin.

In ceea ce priveste notele secundare, acestea sunt cel putin la fel de interesante, fiind vorba de cele mai multe ori de acorduri fructate de piersica, ce pot fi acompaniate pe alocuri de un varf amarui de migdale. Printre locatiile recunoscute ce ofera conditiile prielnice dezvoltarii acestui soi se numara zona Husiului, zona Tohani din Prahova, Pietroasa din judetul Buzau si bineinteles, Bohotin, judetul Iasi.

Fabricarea vinului rose

Desi varietatea rose este aproape intotdeauna produsul macerarii pielitelor strugurilor rosii impreuna cu lichidul rezultat din zdrobirea lor timp de doar cateva ore, amanuntul care ii permite Busuioacei de Bohotin sa se distinga in randul acestora este faptul ca materia prima cu care porneste este inca de la inceput rose. In acest context, procedeul de maturare si pastrare ajung sa semne cu cele intrebuintate in cadrul producerii oricarui alt vin, deosebirea stand in faptul ca, datorita concentratiei ridicate de zahar continuta de amestec, aceasta va trebui manevrata la temperaturi mai scazute pentru a evita fermenarile succesive.

Deoarece rezultatul este de cele mai multe ori un vin licoros, cu note distincte foarte puternice, sugestia de servire include in primul rand degustarea acestuia ca atare, pentru ca mai apoi sa poata fi servit in compania unui desert la fel de aromat. Daca si tu doresti sa degusti acest sortiment foarte apreciat, descopera vinul de top Busuioaca de Bohotin si bucura-te de aromele inedite ale acestuia.

Comanda vinurile tale preferate la crama Budureasca

Renumita pentru planul foarte ambitios de a cultiva o varietate de soiuri de struguri pe domeniile viticole din zona Prahovei, regiunea Dealu Mare este punctul de plecare pentru un numar mare de crame care au reusit sa isi castige notorietatea indeosebi datorita materiei prime de cea mai buna calitate.

La Budureasca, soiul Busuioaca de Bohotin beneficiaza de un teritoriu extins, popularitatea acestui sortiment fiind una binecunoscuta, datorita gustului elegant si a notelor dulci, care fac din acesta un favorit al celor ce doresc o bautura usoara, plina de aroma. In ceea ce priveste servirea, zaharurile naturale acumulate pe parcursul maturarii se evidentiaza cel mai bine la temperaturi de 18-20 grade. Daca si tu doresti sa ai parte de o experienta gustativa aparte, descopera vinul de top Busuioaca de Bohotin in cadrul magazinului online a cramei Budureasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *