Află data la care se va naște copilul tău cu ajutorul calculatorului sarcinii

Perioada de dinaintea sarcinii poate fi una extrem de complicată si stresantă pentru femeile care trec prin asta pentru prima dată, motiv pentru care acestea au nevoie de susținere morala și suport în orice moment. Astfel, unul dintre cele mai stresante momente din timpul celor nouă luni este momentul în care afli care este data la care urmează să naști. Pentru viitoarele mămici, care nu mai au răbdare până la vizita medicală pentru a afla când este ziua cea mare, există o metodă prin care acestea pot ține evidența zilelor de unele singure. Pe site-ul clubulbebelusilor.ro punem la dispoziție un calculator de sarcină care să le ajute pe tinere să afle cât mai ușor când vor naște. Data la care se naște un copil poate fi influențată foarte ușor prin intermediul unor factori care ție fie de starea de sănătate a mamei, fie de stilul de viață al acesteia.

Sarcina multiplă

În care urmează să dai naștere unei perechi de gemeni sau de tripleți, data la care aceștia ar putea veni pe lume ar putea avea loc mai devreme decât data la care s-a stabilit inițial, iar în această situație tinerii părinți trebuie să fie pregătiți în orice moment pentru asta.

Vârsta biologică a mamei

Un alt element care ar putea influența data nașterii copilului este vârsta pe care o are mama. Astfel, pentru femeile care au peste 40 de ani exista șanse mai mari să nască înainte de termenul stabilit inițial, comparativ cu tinerele mame care au puțin peste 18 ani.

Uterul infantil

Una dintre cele mai frecvente cauze ale nașterii premature este reprezentată de către posibilitatea ca mama să aibă un uter nedezvoltat, cu o mărime mai mică decât cea normală. În această situație sunt necesare sfaturile medicului, care este cel mai în măsură să le explice părinților ce este de făcut.

Ruperea prematură a membranelor

Cunoscută ca fiind și principala cauză a nașterilor premature, ruperea prematură a membranelor reprezintă de fapt pierderea vaginală a lichidului amniotic, motiv pentru care fătul își pierde protecția relativă față de mediul înconjurător.

Hemoragiile uterine

Adesea, acestea au loc doar în ultimele două trimestre și prezintă mereu riscul de naștere prematură de până la patru ori. Cu toate acestea, monitorizarea sarcinii în cele nouă luni poate presupune prevenția apariției acestora.

Infecțiile

O naștere înainte de termen poate fi influențata chiar și de infecții sau alte afecțiuni materne, însă la fel ca în cazul hemoragiilor uterine, acestea pot fi prevenite prin monitorizarea cu atenție a sarcinilor.

Stilul de viață

Tot ceea ce face o mamă în timpul celor nouă luni de sarcină se răsfrânge și asupra copilului. Astfel, viciile precum fumatul si alcoolul, statul prea mult în picioare sau traumatismele la nivelul abdomenului pot declanșa de foarte multe ori nașterea prematură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *