De ce ne plac produsele italiene?

Mâncarea italiană este o bucătărie surprinzător de diversă. Fiecare dintre cele douăzeci de regiuni italiene are un set distinct de arome, rețete, produse și ingrediente. Ca urmare a divizării statelor italiene în timpuri străvechi, fiecare regiune și-a păstrat o mare parte din identitatea sa exclusivă și atunci când vorbim despre bucătăria și produsele italiene.

Clima și peisajul natural au jucat un rol major în modelarea bucătăriilor regionale. Risotto cremos și alte mâncăruri cu aromă delicată predomină în regiunile nordice, în timp ce rețetele strălucitoare pe bază de ulei de măsline și roșii domină sudul scăldat în soare. Carnea de vită se savurează cel mai bine ca friptură în Toscana, de la vite alese, crescute în satele îndepărtate. De asemenea, orașul Alba și zonele învecinate din regiunea Piemont sunt o sursă de top pentru ciuperci cu trufe scumpe, în special trufe albe. Apropierea și accesul facil atât la Marea Mediterană, cât și la Marea Adriatică face ca fructele de mare proaspete să fie dominante, deși variate, în întreaga peninsulă. Ei bine, acestea sunt o parte din ceea ce numim produse italiene, în modul în care ele ajung în casele românilor este unul mai diferit, iar asta datorită faptului că Market Saponella vă aduce pe mese tot ceea ce v-am povestit până acum gata gătit și numai bun de servit.

Astfel, produse italiene artizanale precum vinul, carnea și brânza artizanală pot fi găsite în toată Italia, iar dumneavoastră le puteți cumpăra cu ușurință din România de la Market Saponella. Stilul și aroma acestor delicatese variază foarte mult în funcție de regiune, însă pe mesele dumneavoastră vor ajunge cele mai rafinate sortimente de produse alimentare.

Italia este unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, cu o gamă largă de soiuri albe și roșii. Cu toate acestea, soiul Sangiovese, originar din Toscana, este, fără îndoială, motivul de faimă a vinificației Italiei.

Mezelurile, precum prosciutto, popular din nord și diversele salamuri din sud, sunt folosite în mâncăruri atât de importante din punct de vedere cultural, cum ar fi plăcintele savuroase făcute în centrul și sudul Italiei.

Ați locuit mai mulți ani în Italia și vă este pur și simplu dor de mâncărurile sau produsele italiene? Market Saponella vă aduce din ce în ce mai aproape de acele momente în care ați savurat mâncăruri specifice din Italia.

Alege produse italiene de la Market Saponella și resimte gustul a ceea ce le plăcea papilelor tale gustative să simtă la momentul respectiv. Ce-i drept, aceste produse italiene nu numai că sunt foarte delicioase, însă au și un preț foarte bun.

Aducem Italia și specificul său culinar mai aproape de tine cu produsele italiene de la Market Saponella și produsele sale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *